Amsterdam Thuiszorg geeft dringend geld nodig

Array

Het financieel noodlijdende Amsterdam Thuiszorg heeft officieel steun aangevraagd bij zorgcontroleur NZa, de Nederlandse Zorgautoriteit. Amsterdam Thuiszorg zet ook de meermalen vertraagde, reddende overname door drie zorginstellingen door. Dat heeft een woordvoeder van Amsterdam Thuiszorg gezegd. 

Amsterdam Thuiszorg, een van de grootste thuiszorgbedrijven van Nederland, kampt al meer dan een jaar met miljoenenverliezen. De organisatie heeft zo’n 20.000 klanten in Amsterdam en is werkgever van meer dan 4.000 werknemers. Amsterdam Thuiszorg wil nu van de Nederlandse Zorgautoriteit financiële hulp krijgen. Hoeveel geld Amsterdam Thuiszorg heeft gevraagd is nie bekend maar het zou eerder om miljoenen dan om tonnen gaan.

Eerder heeft de NZa informeel aangegeven dat er geen steun komt. Amsterdam Thuiszorg wil echter nu een formeel standpunt hebben, zodat zij bij een negatieve beschikking andere financiers, zoals de gemeente of de vertegenwoordiger van de zorgverzekeraars in Amsterdam om steun kan vragen. Amsterdam Thuiszorg heeft lokaal een marktaandeel dat tussen 60 en 70 procent ligt.

Recente artikelen