Twynstra Gudde ontvangt minister ter Horst en mevrouw Meurs

Array

Op 10 april opent Twynstra Gudde de deuren van haar nieuwe vestiging, Twynstra Gudde Haagse Kamers, voor Haagse opdrachtgevers. Sprekers zijn minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, mevrouw dr. G. ter Horst en mevrouw prof. dr. P. Meurs, hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en lid van de Eerste Kamer.

Programma

Na ontvangst door directielid mevrouw drs. W.E.M. Peper, geven minister ter Horst en mevrouw Meurs, onder andere hun visie op de veranderende rol van kennis bij overheidsorganisaties en de rol van adviesbureaus daarbij. Om de band tussen Twynstra Gudde met de gemeente Den Haag verdere invulling te geven, overhandigt mevrouw Peper aan drs. J.W. Deetman een bijdrage ten behoeve van het 'Wim Deetman Studiefonds'.Veranderende rol adviesbureaus richting overheid

Minister Ter Horst spreekt over de veranderende rol van de adviesbureaus richting de overheid. "Ik vind dat we als overheid veel volwassener met de inschakeling van adviseurs moeten omgaan. Dan zouden we ook meer grip hebben op de externe inhuur, iets waar het nu aan schort." aldus Ter Horst.

Mevrouw Meurs spreekt over het leervermogen van de overheid mede naar aanleiding van het WRR-rapport 'De lerende overheid' dat onder haar leiding tot stand is gekomen. Mevrouw Meurs: "De overheid heeft te maken met een veelheid aan 'ongetemde problemen' en juist dan is het investeren in kennis binnen en buiten de overheid van groot belang".

Geschenk voor Den Haag
De 'Stichting Wim Deetman Studiefonds' stelt kansarme of bijzonder getalenteerde Haagse en buitenlandse jongeren in staat hun toekomst veilig te stellen dan wel hun bijzondere talent te ontwikkelen. Dit in het kader van Den Haag Internationale Stad van Recht, Vrede en Veiligheid. Twynstra Gudde heeft het stimuleren van jong talent hoog in het vaandel staan en levert daarom graag een bijdrage aan de Stichting.

Twynstra Gudde is een onafhankelijk Nederlands organisatieadviesbureau dat al ruim 40 jaar resultaatgericht adviseert en managementfuncties vervult. Kerncompetenties van Twynstra Gudde zijn project- en programmamanage-ment, veranderkunde en organisatiekunde.

Recente artikelen