Op zoek naar medische illustraties?

Array

Wij krijgen op de redactie vaak vragen of we plaatjes of illustraties hebben en ook wij weten dat dat niet altijd even eenvoudig is. Daarom willen we de site van Idiomorf onder de aandacht brengen.

Idiomorf is een tekenbureau dat in opdracht technische illustraties en infographics maakt. Dat zijn tekeningen die uitleggen hoe iets in elkaar zit; – iets werkt; –iets geneest of hoe je iets onderhoudt. Wij helpen de gebruiker begrijpen hoe technische constructies; chemische processen, of een bepaald ziektebeeld eruit zien. Deze tekeningen kunnen gebruikt worden ter verduidelijking van bijvoorbeeld onderwijs-materiaal, handleidingen, medische voorlichting, technische presentaties maar ook documentatie voor beveiligingsvoorschriften.
Onderzoek toont aan dat gebruik van wetenschappelijke infographics en illustraties steeds populairder wordt. De oorzaak hiervan ligt bij de groeiende diversiteit aan mediamiddelen. Hierdoor nemen gebruikers steeds minder de tijd om b.v. een uitgebreid artikel in een wetenschappelijk tijdschrift goed door te lezen. Kennis onderwerpen als techniek; chemie; en medische ontwikkeling komen zo in een nieuw daglicht dankzij visuele informatieoverdracht
 

Recente artikelen