Vraag 1
ArrayVraag 1: Het is oudejaarsavond en je besluit dat het leuk zou zijn om champagne met een lekkere schuimkraag neer te zetten. Hoe krijg je champagneschuim stabiel?
- A.Door een scheutje bier toe te voegen.
- B.Door er een schepje suiker bij te gooien.
- C.Door er stikstof in te blazen.
Tussenstand:
Ook een poll maken? Klik hier
Vraag 1: Het is oudejaarsavond en je besluit dat het leuk zou zijn om champagne met een lekkere schuimkraag neer te zetten. Hoe krijg je champagneschuim stabiel?
Juiste antwoord: A
Tags: wetenschapsquiz, wetenschapsquiz 2006, wetenschapsquiz discussieforum, NWQ, wetenschapsquiz antwoorden 2006, wetenschapsquiz vragen 2006, wetenschapsquiz vragen, vragen NWQ, wetenschapsquiz.punt.nl
3 thoughts on "Vraag 1"
Comments are closed.
Beste stemmer, Kan je misschien onderbouwen waarom bier stabiel schuim geeft
—
Health is not valued till sickness comes!
Janine Budding
Beetje vreemde vraag. Ik ga voorlopig voor antwoord B. Wanneer je er stikstof doorheenblaast (ik neem aan dat ze vantevoren bedoelen?) zorg je dat de CO2 eruit gaat, wat juist zorgt dat er een schuimkraag blijft. Bier toevoegen zie ik niet als iets waarschijnlijks… wanneer je suiker toevoegt zorgt dit ervoor dat het CO2 in ieder geval omhoog komt, of dit ook zorgt voor een stabiele schuimkraag is dan alleen de vraag.
Volgens mij moet je stikstof gebruiken (bier dankt zijn schuimkraag aan de interactie van het eiwit met de hopextracten). Zie http://www.blackwell-synergy.com/links/doi/10.1111/j.0022-2720.2004.01312.x/abs/