Nieuwe website IDD Therapy
ArrayDe nieuwe website over IDD Therapy voor de Europese markt is beschikbaar. Je vindt er veel informatie over rugklachten, hernia en de behandeling. Daarnaast vindt je er ook wat informatie over literatuur en studies. In onze maatschappij is lage rugpijn een significant probleem aanhet worden. Hoewel conservatieve therapie vaak verlichting geeft is een chirurgische interventie vaak niet te vermijden. Niet- invasieve of minimale invasieve behandeling waren tot op heden het enige alternatief voor normale chirurgie. En daarom is de Accu-SPINA nu in de belangstelling van de Maartenskliniek. UPDATE: Studie in Maartenskliniek is zonder aanschaf van apparaat en zonder publicatie van resulaten afgerond. Dat is voldoende om te weten of het werkte denken we. De Accu-SPina is FDA cleared maar met een een vette kanttekening van de FDA in de vorm van een Warning letter FDA, en is een klasse II medisch hulpmiddel dat op non-invasieve wijze de problematiek van de tussenwervelschijven aanpakt en met CE dat aan alle kanten rammelt. Het slecht functioneren van de tussenwervelschijf is immers de belangrijkste veroorzaker van pijn bij lage rugklachten. De gebruikte therapie wordt IDD Therapie genoemd: Intervertebrale Differentiële Dynamische Therapy®. Het mechanisme van de therapie richt zich op drukvermindering van de tussenwervelschijf en de facetverbindingen. In een behandelingsprogramma waarin voor opeenvolgende behandelingen wordt gekozen, kan dit programma Lage rugklachten goed behandelen. Het doel van het proefonderzoek is het effect te onderzoeken van de behandeling van de Accu-Spina op patiënten met symptomatische lumbale schijfdegeneratie zonder radicular pijn, die geen vroeger chirurgische behandeling met dynamische stabilisatie, fusie of schijfvervanging zouden hebben gehad.
Zie: Warning letter FDA
Gerelateerd:
Back-Pain Device Misbranded Over Complaint Handling
devicelink.com/mddi/archive/07/11/010.htmlmddi-digital.com/mddi/200711/?pg=36
casewatch.org/fdawarning/prod/2007/index.shtml
chirotalk.proboards3.com/index.cgi?board=fraud&action=print&thread=1176999783
4 thoughts on "Nieuwe website IDD Therapy"
-
.is dit weer het zoveelste medisch wonder.
jaren loop ik met pijn in de onderrug, en ik werk gewoon door.
Soms gaat het maanden goed en dan klap je ineens weer in.
zo gaat het al 20 jaar…
de tijden dat het goed gaat, en dat je kan werken (ondaks de pijn) , worden met de jaren wel steeds korter.
fysio hier en fysio daar….het blijft oplappen.
zo’n therapie is leuk als je niet meer hoeft te werken, maar zodra je weer gaat werken zal de kwaal weer terug komen… -
hallo, ik ben 17 jaar geopereerd aan L4 en L5 deze zijn vastgezet en opgevuld met bot uit mijn heup. Nu is L3 zover ingezakt dat ik pijn heb in mijn linkerbeen elke dag .
de specialist heeft mij een corset aangeraden, maar ik heb er niet veel baat bij.
zou zo’n behandeling wat voor mij kunnen zijn?
ik ben ook al naar de chiropractie geweest zonde resultaat.
ik hoor/lees het wel. -
Hallo ik ben beroepsmatig benieuwd naar het stadium waarin het onderzoek naar resultaten en deze behandelingen als zodanig zich bevinden. Wordt er al gesproken van ‘een naar algemene medische maatstaven geaccepteerde behandeling’? Of is er nog sprake van een experimentele fase? Worden de mensen die deze behandeling in de Maartenskliniek ondergaan (niet oneerbiedig bedoeld) beschouwd als ‘proefkonijn’ of hoeft dat zo niet te worden gezien? Kan de behandeling ook nadelige/negatieve effecten hebben voor de patiënt of is het altijd veilig?
Comments are closed.
IDD Therapy is niets meer dan een – enorm dure – vorm van tractie. En van tractie is bewezen, middels meerdere onderzoeken die ook controlegroepen bevatten, dat het niet helpt bij de meeste rugklachten. Een uitzondering hierop zou goed kunnen zijn een specifieke rugklacht bij ouderen, zijnde stenose, maar bij de meeste rugklachten werkt tractie slechs tijdelijk of helemaal niet.
Laat u niet misleiden door de informatie hier gepost en vandaan gelinkt, want het laatste wordt ‘aangeboden’ door de fabrikant van het IDD-therapie-apparaat.
Frank Conijn, fysiotherapeut/literatuuronderzoekerÂ
Voormalig hoofdredacteur Physical Therapist’s Literature Update