Verslag congres Van patient tot zorgconsument

Array

Gisteren had ik de eer om een presentatie te mogen houden op het congres van patient tot zorgconsument. De presentaties zijn te vinden op de site van “Van patient tot zorgconsument”.
Volgens mijn eigen schatting waren er een man/ vrouw of 80 in het auditorium van Mediaplaza.
Trends en ontwikkelingen door Stephan Fellinger
Klik hier voor de presentatie Met sprankelende beelden en een erg aantrekkelijk en leuk verhaal maakte Stefan duidelijk wat de trends op dit moment zijn. De nadruk ligt daarbij op een gedragverandering van mensen. We willen dingen nu en zijn geen pleasure-delayers meer. Meer over gedragsverandering ziet u in zijn presentatie. Het woord marketing riep nare associaties op. De gedachte, dat marketing ‘window-dressing’ is en niet ‘laten zien wat je goed doet’ is, blijkt in de zorgwereld te leven. Er is angst voor marketing. ‘Weblogs en de gezondheidszorg’ door Martijn Hulst van weblog www.Martijnhulst.nl
Klik hier voor de presentatie

Na Stefan was het de buurt aan Martijn. Hij had de ondankbare taak om in 20 minuten uitleg te geven over weblogs, terwijl daar meerdaagse congressen over worden gegeven. Desondanks was het een leuk en vlot verhaal. Tijdens het vragenrondje bleek dat er toch koudwatervrees blijkt te zijn om als instantie een weblog te beginnen. Tip van Stefan en Martijn : begin pas een weblog als je eigen organisatie in staat is om transparant te zijn. Ben je dat niet, dan wordt dat op een weblog afgestraft.
Jan Martens van Medicalfacts over medische zoekmachines en Google Health
Klik hier voor de presentatie
Na de pauze was het mijn beurt om een presentatie te geven. Ondanks het feit dat ik al een aantal keer gesproken heb voor een grote groep bepalen de eerste paar woorden of het een goed en ontspannen verhaal gaat worden. De eerste paar woorden voelden goed, dus wat mij betreft ging de presentatie goed. Op de vraag wanneer google health in Nederland komt, moest ik helaas het antwoord schuldig blijven.
‘Communicatieplatform voor Leden’ door Erik van Uden, communicatiemanager Vereniging Spierziekten Nederland (VSN)
Presenatie binnenkort beschikbaar.
Erik van Uden hield een bevlogen presentatie over “klein is fijn”. Niet alles over opgeschaald te worden. Ook projecten voor kleine groepen, bijvoorbeeld jongen van 14 tot 16 jaar met een mobiliteitsprobleem, kunnen uiterst succesvol zijn, als je het doel van het project niet uit het oog verliest. Mocht u ooit in de gelegenheid zijn om naar een presentatie van hem te kunnen luisteren, dan moet u dat zeker doen. Het is een echte aanrader!
‘Zorg en innovatie’ door Johan Beun, Voorzitter Stichting Vrienden NVACP
Klik hier voor de presentatie.
Johan Beun gaf een presentatie uit het hart. Hij riep de patientenorganisaties op om vooral samen te werken. Een centrale database voor ledenadministratie is (nog) niet van de grond gekomen. Daarnaast moeten patientenorganisaties het profiel van hun leden veel duidelijker op het netvlies krijgen, zodat zij hiermee onderzoek kunnen doen. De uitslag van het onderzoek kunnen ze dan gebruiken om belangrijke zaken op de (politieke) kaart te zetten.

Na al deze presentaties was de borrel. Tijdens deze borrel heb ik een aantal interessante contacten opgedaan, maar daarover wellicht later in het jaar meer. Ook blijf ik aangenaam verrast over het aantal mensen dat medicalfacts.nl kent en leest.
Al met al was het een leuke en leerzame middag. Dutchblend en Webpower bedankt voor de organisatie. Voor het maken van de foto ben ik dank verschuldigd aan Martijn Hulst.

3 thoughts on "Verslag congres Van patient tot zorgconsument"

  1. Ook op marketingfacts is een uitgebreid verslag te lezen van het congres.


    Medicalfacts.nl

  2. Niet zo handig dat je niet eens weet dat Google Gezondheidszorg allang bestaat.

  3. @Jan-E: Google Health is wat anders dan Google (gezondheids)Nieuws. Google Nieuws indexeert automatisch medisch nieuwspagina’s. Google Health wordt gemaakt met behulp van experts. Je kunt zelf Google Health uitproberen door op de Google pagina te klikken op Google.com in English. Een voorbeeld is bijvoorbeeld Diabetes.


    Medicalfacts.nl

Comments are closed.

Recente artikelen