Baanbrekende zorgverzekering een feit: Studentenpolis

Array

Jaar na jaar wordt Nederland geschokt door de toename van SOA. De laatste cijfers geven wederom een flinke toename weer. Alle campagnes van de overheid ten spijt, lukt het maar niet om deze stijgende lijn te keren. Condoomgebruik onder jongeren daalt nog altijd, zonder aanwijsbare reden.

CZ Groep zorgverzekeringen en Studenten.net hebben gezamenlijk een speciale zorgverzekering voor studenten ontwikkeld. Studentenpolis wil een bijdrage leveren in de aanpak van het SOA probleem. In de aanvullende verzekering worden per jaar 100 DFY condooms beschikbaar gesteld en kan de verzekerde zich laten testen op SOA. Op deze manier ontstaat er hopelijk een beter bewustzijn en wordt tevens het excuus om geen condooms te gebruiken steeds moeilijker.

In de loop van 2006 zal ook onderzoek worden gedaan onder de verzekerden om het effect te vergelijken met de gemiddelden van Nederland. Om een extra bijdrage te leveren aan aidsbestrijding doneert studentenpolis per verzekerde 1 Euro aan het Rode Kruis ten behoeve van preventie en voorlichting.

Peter R. de Vries: ‘Er moeten zorgverzekeringen komen die veel meer aansluiten op het studentenleven. Om maar iets heel praktisch te noemen, een student heeft bijvoorbeeld meer kans op een SOA dan iemand in een bejaardentehuis. Het is dus logisch dat zorgverzekeraars aan studenten gratis condooms verstrekken en preventieve SOA-tests mogelijk maken. En studenten hebben weinig geld op de bank, dus het moet wel een betaalbare verzekering zijn met een laag eigen risico. Het is goed om te horen dat organisaties als studenten.net, samen met zorgverzekeraars, dit soort speciale polissen aanbiedt.’

Vanzelfsprekend voorziet de studentenpolis in alles wat je verder van een zorgverzekering verwacht tegen de scherpst denkbare prijs. De polis is volledig online af te sluiten via www.studentenpolis.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen