Kinderen met heupfractuur of heupdysplasieeen gebroken bovenbeen al na een week naar huis

Array

Kinderen t/m 4 jaar met een gebroken bovenbeen hoeven niet altijd operatief te worden behandeld, zoals dat bij oudere patienten vaak wel het geval is. Volgens landelijke richtlijnen kunnen deze kinderen met goed resultaat behandeld worden door gedurende een periode van drie tot vijf weken tractie aan het been aan te brengen. Het instellen van een tractiebehandeling vraagt vaak een groot aanpassingsvermogen van het kind en het gezin. Het kind moet namelijk voor een langere, meestal deze hele periode opgenomen worden in het ziekenhuis. Om in deze situatie verandering aan te brengen heeft het Mesos Medisch Centrum het protocol thuistractie ontwikkeld.Zo is bijvoorbeeld het transport van een kind in tractie niet eenvoudig. Het Mesos Medisch Centrum heeft hiertoe een speciale brancard laten ontwikkelen waarop het kind veilig en zonder problemen met matras en tractie van en naar het ziekenhuis in een ambulance vervoerd kan worden. Het kind wordt bovendien ook thuis gedurende de hele tractiebehandeling op deze brancard verzorgd. Overtillen op een ander matras of het opnieuw instellen van de tractiekracht apparatuur thuis is dus niet meer nodig. Het protocol is opgesteld na uitvoerige samenspraak tussen chirurgen, kinderartsen, kinderverpleegkundigen en gespecialiseerde thuiszorg teneinde de behandelperiode zo goed mogelijk te laten verlopen. Wel is het zo dat de thuisbehandeling van de ouders ook thuis nog een grote inzet vraagt en niet ieder type bovenbeenbreuk geschikt is om door middel van tractie te worden behandeld. Mesos Medisch Centrum in Utrecht bestaat uit de ziekenhuizen Mesos Oudenrijn en Mesos Overvecht, polikliniek en informatiecentrum Mesos Leidsche Rijn en Mesos Diabetes Centrum Bilthoven. Mesos Medisch Centrum beschikt over 529 ziekenhuisbedden. In Mesos werken ongeveer 1500 medewerkers, waarvan ongeveer 100 medisch specialisten en 500 verpleegkundigen.Bron: Mesos & HuisartsVandaag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen