Niet gecategoriseerd

Veiligheidsadvies voor de zorg

Array

Het advies "Veiligheid voor Verpleegkundigen en Verzorgenden & Veiligheid voor patiënt en diens omgeving zijn adviezen die worden geformuleerd door NU91. Het advies "Veiligheid voor Verpleegkundigen en Verzorgendenadviezen is ten behoeve van verpleegkundigen en verzorgenden. Het is een leidraad hoe zij zich kunnen beschermen tegen agressie en geweld" is tot stand gekomen naar aanleiding van een adviesaanvraag over veiligheid van het Bestuur van NU’91 aan de Vakinhoudelijke Raad. In overleg met het bestuur heeft de Vakinhoudelijke Raad het advies uitgesplitst in een advies hoe de beroepsbeoefenaren beschermd kunnen worden en een advies hoe de patiënt en diens omgeving beschermd kunnen worden. Beide adviezen zijn in aparte notities beschreven.In het advies wordt gesproken van patiënten. Hiermee worden alle hulpvragenden en zorgbehoevenden in de gezondheids- en welzijnszorg bedoeld (ook wel aangeduid als bewoners, cliënten, pupillen, etc.)

Hier kan je het document (Word) downloadenHet advies "Veiligheid voor patiënt en diens omgeving; adviezen over hoe de patiënt beschermd kan worden bij bedreiging van de kwaliteit van zorg " is tot stand gekomen naar aanleiding van een adviesaanvraag over veiligheid van het Bestuur van NU’91 aan de Vakinhoudelijke Raad. In overleg met het bestuur heeft de Vakinhoudelijke Raad het advies uitgesplitst in een advies hoe de beroepsbeoefenaren beschermd kunnen worden en een advies hoe de patiënt en diens omgeving beschermd kunnen worden. Beide adviezen zijn in aparte notities beschreven.

In het advies wordt gesproken van patiënten. Hiermee worden alle hulpvragenden en zorgbehoevenden in de gezondheids- en welzijnszorg bedoeld (ook wel aangeduid als bewoners, cliënten, pupillen, etc.) Hier kan je het document (Word) downloaden Bron: NU91

Rob