Niet gecategoriseerd

Gonzalez vecht gezondheidstest Phonak aan, Lotz praat over Epo

Array

Phonak gaat dit seizoen zeer omzichtig om met de fysieke conditie van de renners. Vorig jaar werden twee renners betrapt op bloeddoping, de Spanjaard Santiago Perez en de Amerikaan Tyler Hamilton. Dit bericht komt naar buiten juist nadat ex-wielrenner Marc Lotz in Holland sport uit de school klapt over zijn EPO gebruik. Hij won dit jaar vier grote wedstrijden maar werd in januari op EPO betrapt. Met hem bespreken ze wat epo met je lichaam doet.

De Spaanse profrenner Santos Gonzalez heeft de gezondheidstest van zijn eigen ploeg Phonak aangevochten. Hij ging naar een officieel geaccrediteerd UCI-laboratorium om een onafhankelijke test te laten uitvoeren nadat hij door zijn eigen ploeg uit de Ronde van Spanje was genomen. Gonzalez, achtste in het klassement, mocht niet meer van start gaan voor de achttiende etappe nadat hij niet door een medische test van zijn ploeg was gekomen."Ik accepteer dat ik uit de wedstrijd ben genomen", zei Gonzalez, "dat is het recht van de ploegleiding, maar ik ben het niet eens met de reden waarom." In de separate test bij het UCI-laboratorium bleek de bloedwaarde van Gonzalez lager te zijn dan geaccepteerd door de ploegdirectie van Phonak en nog lager dan toegestaan door de wereldwielrenunie UCI.

De 31-jarige Marc Lotz was tot eind mei beroepswielrenner en fietste tot en met vorig jaar in dienst van o.a. Michael Boogerd bij de Rabobank ploeg. Dit jaar maakte hij de overstap naar de succesvolle wielerploeg van Quick-Step waar hij als knecht voor Tom Boonen en Paolo Bettini gaat rijden. Hij rijdt een sterk voorjaar, wordt tweede in de Brabantse Pijl en zit mee in de finale van de Amstel Gold Race. Maar eind mei is zijn wielercarrière ten einde. De Federale politie van Tongeren doet een inval in zijn huis in het Belgische Smeermaas op zoek naar groeihormonen. Lotz wordt meegenomen naar het bureau en onder druk bekend hij het gebruik van Epo. Marc Lotz leverde zijn contract bij Quick-Step in en is renner af. Maandag in Holland Sport doet Marc Lotz exclusief zijn verhaal.

Bron: NECEDO & Holland Sport

Rob