Landelijk onderzoek naar ouderenzorg nog twee weken open

Array

Het landelijk onderzoek naar de ouderenzorg dat twintig organisaties voor ouderen, zorgprofessionals en zorginstellingen hebben geïnitieerd, is inmiddels door ruim zesduizend mensen ingevuld. De vragenlijst blijft nog twee weken beschikbaar voor alle ouderen, naasten, artsen, verpleegkundigen, apothekers en andere betrokkenen die met hun ervaring een bijdrage aan het onderzoek willen leveren.

Dat kan via deze links:

Stevige basis

De organisaties brengen met het onderzoek in beeld, wat de actuele stand is van de ouderenzorg in Nederland. Wat gaat er goed en wat moet er beter? Voor welke problemen is een oplossing en voor welke niet? De organisaties buigen zich straks over de uitkomsten en benutten ook onderzoek dat al is gedaan. Daarmee willen zij een stevige basis leggen voor alle organisaties die een rol hebben in het vormgeven van de ouderenzorg nu en in de toekomst.

De nood is soms hoog

“Op basis van wat we nu al zien in dit onderzoek en ook uit eerdere inventarisaties weten, is dat in een aantal gevallen de nood voor mensen hoog is”, zegt Dianda Veldman, directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland. “En dat er naast de problemen waar al veel aandacht voor is, ook knelpunten zijn die onder de radar blijven. Met soms ingrijpende gevolgen voor ouderen. We zullen die problemen het hoofd moeten bieden en zorgen dat er structurele oplossingen komen. We gaan ons eind april met elkaar buigen over wat daarvoor moet gebeuren.”

De twintig organisaties

De twintig betrokken organisaties zijn: Patiëntenfederatie Nederland, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV), apothekerskoepel KNMP, Alzheimer Nederland, KBO-PCOB, Verenso, Per Saldo, InEen – vereniging van organisaties voor eerstelijnszorg, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Actiz, Branchevereniging Thuiszorg Nederland (BTN), Osteoporose Vereniging, Mezzo, Parkinson Vereniging, Nederlandse Patiëntenvereniging, Zorgbelang Nederland, ReumaZorg Nederland en Landelijke adviesgroep eerstelijnsgeneeskunde voor ouderen (Laego).

Bron: NPCF

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen