Politiek medische Thriller: Het Instituut

Array

In Nederland zijn alle experimentele behandelingen bij wet verboden. Het basispakket loopt mijlenver achter op de nieuwe inzichten over ziekte. Dokters onderdrukken symptomen en behandelen ziekte vaak in het eindstadium wanneer gezondheid geen doel meer is.

De afgelopen veertig jaar hebben de machthebbers dankzij de computer hun tentakels uitgestrekt tot in de diepste haarvaten van ons leven. De nieuwe politieke thriller van Huppes Kemp brengt de lezer in het centrum van die macht: de merkwaardige wereld van wandelgangen en achterkamertjes.

Het fascinerende verhaal van Het Instituut kruipt in de huid van een topbestuurder. Uit eerste hand ervaart de lezer wat hij er voor moet over hebben om zijn positie te handhaven.

34a044d0-5714-4cfe-9a2b-6d9d952f0658_Het-Instituut009_opt.250Schuylenburgh is de voorzitter van Het Instituut. Hij zwaait de scepter over de zorgsector. De topbestuurder houdt zich achter de schermen bezig met vuile zaakjes en heeft geen oog voor de doden die daardoor vallen.
Shifrah Keyser, een financieel analist, doorziet zijn spel en pikt het niet. Haar woede wordt gevoed door schimmen uit het verleden. Ze gaat op jacht en ontdekt hoe de topbestuurder het geld van de farmaceutische industrie aftapt. Samen met de ex-rechercheur Gijs van Zuidwesten chanteert ze hem.

Schuylenburgh roept de hulp van zijn klankbordgroep in – de topbestuurders waarmee hij 80 miljard euro per jaar aan zorggelden verdeelt. Deze machtige groep is niet van plan het grote geld zomaar te laten lopen. Het conflict escaleert.
Shifrah wordt meegezogen in het machtsspel. Ze maakt kennis met de duistere wereld van de instituten, waar achter de schermen, de ware meesters in de intrige zitten. Zinderend van woede legt ze hun valse ambities bloot. In een dubbelact met een buitenlander pakt ze Schuylenburgh daar waar het pijn doet – namelijk bij zijn geld.


Levensechte spanning

Onlangs werd Huppes, zelf internist, geconfronteerd met kanker. In zijn gevecht om te overleven maakte hij Kafkaëske toestanden mee in de nationale zorgsector. Zijn dokters hadden hem opgegeven. Hoewel kankerdokters volop palliatieve chemotherapie voorschrijven, nemen de meesten het zelf niet. Huppes zag af van palliatieve chemotherapie en behandelde zichzelf met een experimenteel geneesmiddel.
Gedurende de strijd werd hij ontslagen bij de centrale overheid en van kwakzalverij beschuldigd op diverse websites. Een rechtszaak volgde.De overheid manipuleert de media met onbenullige thema’s als ‘meer handen aan het bed’, ‘medische missers’ en ‘onveilige geneesmiddelen’. Ondertussen zijn er turbulente ontwikkelingen gaande waarvan patiënten kunnen profiteren. Maar experimentele middelen zijn niet toegestaan. Steeds vaker leggen de media de belangenverstrengeling bloot van topbestuurders uit de zorgsector, waardoor behandelingen conservatief uitpakken en meestal niet deugen.

Niet opgeven
Wim ging niet bij de pakken neerzitten. Diverse publicaties en artikelen over de zorg verschenen van zijn hand. In `We zijn de Klos` schrijft hij hoe de zorg beter georganiseerd kan worden. Samen met zijn vrouw Mirjam Kemp schreef hij de autobiografische roman `Het Instituut` . De levenslust spat van elke pagina af. Dit nieuwe boek van Wim Huppes en Mirjam Kemp is het fascinerende verhaal over wat waarschijnlijk de verbijsterende waarheid is achter het zorgstelsel – De éminences grises van de gezondheidszorg denken aan de statistieken en hun pensioenen. Deze machthebbers worden geportretteerd als een stelletje gladde praatjesmakers die proberen te overleven. Het Instituut staat vol met hun gekunstelde manieren en machinaties. Mirjam Kemp won de Prix de Paris en deed historisch onderzoek in Parijs. Ze werkt al jaren aan grote veranderingstrajecten in de financiële sector.http://www.huppeskemp.nl/

Het schrijversduo studeerde filosofie en bedrijfskunde. Wim Huppes was internist-onderzoeker en publiceert al jaren over de zorgsector, onder meer in het Financieel Dagblad. Hij was een opgegeven kankerpatiënt die zichzelf redde met een experimenteel middel. In die periode werd hij ontslagen bij de centrale overheid.

Politieke thriller
Het Instituut is verkrijgbaar via internet winkels zoals bol.com en de boekhandel. De politieke thriller brengt de lezer in de merkwaardige wereld van de politieke elite, waarin de kans op een betere gezondheid geen rol lijkt te mogen spelen.

Bron: Stichting Ruige Rus

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen