Familie geëuthanaseerde juist blij met huisarts Tromp uit Tuitjenhorn

Array

De familie van de geëuthanaseerde man, waardoor een huisarts in Tuitjenhorn in opspraak raakte, zijn juist blij met de begeleiding van de huisarts die inmiddels zelfmoord heeft gepleegd. Dat laat een familielid weten aan RTV Noord-Holland. Justitie deed onderzoek naar het handelen van de arts rond de euthanasie van de familie. Afgelopen dinsdag ochtend pleegde de huisarts zelfmoord nadat hij door IGZ op non-actief was gezet en hem een zaak bij het Openbaar Ministerie boven het hoofd hing.

Justitie onderzocht sinds eind augustus of de persoon bij wie euthanasie was gepleegd dit wel echt wilde. Ook werd bekeken of er regels waren overtreden. De familie zegt de beschuldigingen niet te begrijpen. De familie zelf zegt geen enkele klacht te hebben ingediend en blij te zijn over hoe het is verlopen. zorg-rechtWie dan wel een klacht heeft ingediend bij de IGZ is onduidelijk. IGZ beraadt zich nog of het onderzoek naar de gang van zaken rond de euthanasie wordt doorgezet. De zaak van de arts bij justitie is, door zijn overlijden, geseponeerd.

Praktijk Tuijtjenhorn
De werkzaamheden van de overleden huisarts Nico Tromp, worden in de Huisartsenpraktijk Tuitjenhorn ingenomen door een waarnemer.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen