Ambulance organisaties willen ambulance-simulator aanschaffen

Array

ambulanceAmbulancepersoneel moet zich regelmatig laten bijscholen. Tot nu toe gebeurt dat in zaaltjes. In de ambulance-simulator zijn de trainingsomstandigheden realistisch. Een digitale pop is de patient, en met computersystemen wordt in de gaten gehouden wat het ambulancepersoneel ermee doet. Als het mis gaat, kan steeds opnieuw worden geoefend. Net zolang tot het wel goed gaat.

De simulator kost ongeveer een miljoen euro. Dat is een gloednieuwe techniek, gebaseerd op trainingsmethoden in de luchtvaart, waarbij levensechte situaties worden nagebootst. 5 regionale ambulance-organisaties in Limburg, Overijssel, Friesland, en Drenthe willen hem samen gaan kopen. Maar eerst willen ze weten wat hun personeel van de simulator vindt. Daarom zijn ze nu op toernee met de simulator. Ambulance-personeel krijgt een eerste kennismaking en als die bevalt, willen de organisaties hem gezamenlijk aanschaffen.

De simulator kan helpen bij enkele belangrijke problemen die spelen in de ambulance-wereld, zoals agressie. Acteurs komen dan de hulpverlening verstoren. De camera’s registeren hoe het personeel daarop reageert. En dat kan dan weer worden geevalueerd. Iets anders dat speelt is de fysieke belasting van het ambulance-personeel. De training kan laten zien wat medewerkers verkeerd doen en ze helpen hun houding te verbeteren.

Bron: NOS en Radio 1

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen